Google auteurschap

Zoals je mogelijk al wel weet, hanteert een zoekmachine als Google momenteel meer dan 200 verschillende criteria om te bepalen welke wegpagina's een plaats verdienen op de eerste resultatenpagina voor een zoekterm. Deze criteria blijven ook continu onderhevig aan verandering, temeer omdat Google blijft proberen de kwaliteit van haar zoekresultaten verder te verhogen. Voordien hield Google bijvoorbeeld voornamelijk rekening met de autoriteit van een domein of een specifieke webpagina. Dit principe staat ook wel bekend als het Google Pagerank-algoritme.

Google Plus Circles

Author Rank

Tegenwoordig spelen er dus ook wel meer factoren een belangrijke rol, en verwacht wordt dat ook de online autoriteit van auteurs alsmaar meer een rol zal gaan spelen. Google zal deze online reputatie gaan bepalen door middel van de Google Author Rank. Die zal onder andere vorm worden gegeven door de activiteit van je artikels op allerhande social media, je volgers op Google+, …. Om Google echter mee te geven welke pagina's of posts precies van jouw pen komen, dien je dit expliciet aan te geven. Dit kunnen we doen door het koppelen van door ons geschreven content aan ons persoonlijk profiel op het Google+ sociale netwerk. Hoe je dat precies moet doen, vind je op deze Google pagina terug!

Op die manier kan je dus voortaan de door jou geschreven teksten gaan opeisen, en dus ook diegene die je in het verleden al hebt gepubliceerd. Van zodra Google de koppeling succesvol heeft opgemerkt, zal je naast jouw artikels in de SERPs nu ook je persoonlijke profielfoto zien verschijnen. Vanuit SEO overwegingen is dit een enorm pluspunt omdat de aandacht van searchers ook automatisch meer naar deze resultaten zal worden getrokken.